ARTIȘTII NOȘTRIPaul Baraka Marat

Paul creează opere ce împing limitele convenționale, provocând privitorii să reflecteze asupra propriei moralități și a lumii din jur.

Paul Baraka Marat (n. 1994, Arad) a urmat cursurile Facultății de Arte și Design, Timișoara. Trăiește și lucrează atât în București, cât și în Timișoara.

Începe să expună constant în orașul natal încă din 2013, având expoziții personale sau de grup la  “The International Biennale of miniature arts”, Attic Gallery, în 2014 și 2016, The Visual Artists Union, 2017: Instalart/Sculptura/000 inspired by Constructim.

Ajunge în București în 2018 cu Sanguinaccio dolce – group show, Atelier 35, în 2019 la The night watch la Artsafari,Baraka Artist’s performance, 2021, Mr. Bonze, Baraka Artist’s show, ETAJ Artist-run space și culminează cu un duo show la ArtSafari, Love Edition, “Nymps & Zombies” (2023). Cea mai recentă expunere este la LSR – Luna sculptorilor români (2024), Iași, alături de cele mai importante nume din sculptura românească contemporană.

Folosind diverse medii artistice, cum ar fi pictura, sculptura sau instalațiile, Paul creează opere ce împing limitele convenționale, provocând privitorii să reflecteze asupra propriei moralități și a lumii din jur. Artist controversat, mesajul său profund critică normele sociale și politice, subliniind importanța introspecției și a schimbării pentru a atinge un echilibru între binele și răul interior. “Sângele meu este ironia, simțurile creației mele, umilința, deznădejdea și agonia. Acesta este steagul pe care îl ridic în numele libertății artei mele”.