ARTIȘTII NOȘTRIMihai Mureșan

Mihai Mureșan creează o punte între lumea materială si cea spirituala, aducând în prim-plan frumusețea, complexitatea și fragilitatea naturii

Mihai Mureșan (n. 1995 în Gherla, județul Cluj), a terminat cursurile de licență și master la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca, specializarea pictură, sub atenta îndrumare a prof. dr. Ioan Sbârciu.

În prezent este doctorand la aceeași instituție de profil, trăiește și lucrează în Cluj-Napoca.
Artist cu un stil într-o continuă dezvoltare, Mihai Mureșan creează o punte între lumea materială si cea spirituala, aducând în prim-plan frumusețea, complexitatea și fragilitatea naturii, într-un context care amplifica emoția privitorului. Bazat pe o atmosferă solitară și melancolică, natura îi este cel mai bun model, iar Mihai Mureșan reușește să surprindă cele mai mici lucruri dintr-o poveste mai mare.

Recunoașterea talentului sau a venit în momentul în care a expus “Lucruri mărunte”,un solo show la editia a X-a a ArtSafari (2022). Artistul a debutat în București cu expoziția personală Mnĕmonii (2021), în spațiul expozițional al Artsafe.