ARTIȘTII NOȘTRIHeidi Tradnik

Heidi Tradnik explorează astfel diferite moduri de construcție și limitele acestora, manipulând potențialul metaforic al elementelor.

Heidi Tradnik (n.1994, Petroșani). Studentă eminentă a Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca, Heidi își aprofundează studiile în Belgia și Spania prin programul Erasmus.

Artista experimentează diferite materiale precum bronzul, ceramica sau piatra, dar și materialitatea buretelui prin capacitatea sa de a crea structuri în raport cu alte materiale. Explorează astfel diferite moduri de construcție și limitele acestora, manipulând potențialul metaforic al elementelor.

Opera ei ilustrează reflecțiile și influențele gândurilor ei și a legăturilor dintre acestea încercând să analizeze și să ordoneze materialul emoțional acumulat prin sculptură. Heidi a participat, alături de alți artiști, la ediția aniversară a festivalul DIPLOMA (2023) București, SCAF- Festivalului Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu (2023), LSR – luna sculptorilor români (2024), Iași.