ARTIȘTII NOȘTRIOndine Slimovschi

Ondine Slimovschi a dezvoltat o aură distinctivă stilului ei care a fost în parte inspirată de evadarea și melancolia din secolul esteticii romantice, ilustrația Art Deco și psihologie analitică

Ondine Slimovschi (n. 1982, Timișoara) este o artistă a mitologiei senine și a basmelor frumoase. Folosește portretul feminin ca instrument prin care sugerează emoții puternice. Trăiește și lucrează în Timișoara unde a și terminat studiile, obținând titlul de Doctor în Arte Vizuale la Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest (2014). Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 2006.

Interesul artistic al artistei este în general concentrat pe tipul arhetipal și pe emoțiile umane, precum și pe anumite aspecte ale metamorfozei și transformării.

Artista a dezvoltat o aură distinctivă stilului ei care a fost în parte inspirată de evadarea și melancolia din secolul esteticii romantice, ilustrația Art Deco și psihologie analitică. Foloște o varietate de tehnici, inclusiv culori acrilice, vopsea în ulei, cerneală, grafit și markere permanente.

Are numeroase expoziții, atât în țară, cât și în străinătate printre care “New Wave”, Gyula, Ungaria (2006), “Orient Express”, Institutul Cultural Român, Budapesta, Ungaria (2008), „Visual Arts Salon”, the 90th edition, Muzeul de Artă, Timișoara (2019), SCAF – Festivalul de Artă Contemporană din Sibiu (2023), ArtSafari Love Edition, ”Nymps & Zombies” (2023), Palatul Culturii Iași, Muzeul Etnografic al Moldovei, (duo show, alaturi de Constantin Artachino). Primește Premiul I la Concursul Internațional de Pictură, Pecs, Hungary în 2008.