FAQ

Da, găsești tarifele și opțiunile de plată aici.
Evaluarea este utilă pentru a cunoaște prețul corect al obiectului tău. Raportul de evaluare emis de Sineva este întocmit de un evaluator ANEVAR și este recunoscut juridic și contabil, fiind util atât pentru înregistrarea în contabilitate a bunurilor patrimoniale, cât și în cazul unor litigii.
Tipurile de evaluare și tarifele aferente acestora diferă în funcție de complexitatea raportului, de valoarea lui juridică și de necesitatea unui certificat adițional, de expertiză, care să confirme autenticitatea obiectului evaluat. Mai multe detalii despre componența fiecărui pachet de evaluare găsești aici.
Expertiza este procesul de confirmare a autenticității obiectului, materializat într-un raport de expertiză întocmit și semnat de către un expert acreditat de Ministerul Culturii pe domeniul specific obiectului. Mai multe detalii despre experții Ministerului Culturii găsești aici.
Experții noștri pot evalua orice fel de obiecte de artă, meșteșugărești sau cu importanță istorică, artistică sau documentară. O listă a categoriilor de obiecte poate fi consultată aici. Dacă obiectul tău nu se încadrează într-una din categoriile predefinite, poți selecta opțiunea "altă categorie" și trimite solictarea ta.
SINEVA este un furnizor de servicii de evaluare și expertiză. În cazul în care dorești să vinzi un obiect, îți recomandăm secțiunea Vânzare unde poți beneficia de parteneriatele noastre cu platforme de vânzare specifice pieței de artă și obiectelor de colecție.
SINEVA este o platformă de evaluare online. Dacă ai nevoie de o evaluare sau expertizare a unor bunuri speciale sau a unei colecții, te invităm să apelezi la secțiunea dedicată Evaluare și expertizare colecții de artă / Vânzare colecții pentru a obţine o propunere personalizată nevoilor tale.
Orice evaluare online este oferită, de regulă, în câteva zile. Pentru rapoartele de evaluare și expertiză termenul diferă în funcție de disponibilitatea experților și a evaluatorilor și este condiționat de inspeția fizică a bunurilor.
Informaţiile obligatorii sunt descrierea obiectului, cel puțin o dimensiune a acestuia și cel puțin o fotografie panoramică a obiectului. Pentru a obține o evaluare cât mai precisă, te încurajăm să completezi cât mai multe din câmpurile de descriere ale obiectului. Dacă nu știi foarte multe despre obiectul tău, nu te îngrijora, suntem aici ca să te ajutăm!
În funcție de tipul de evaluare solicitat, îți trimitem o evaluare în format electronic, prin email și disponibilă în secțiunea Contul meu și un raport de evaluare și de expertiză în format fizic, prin poștă, în cazul în care ai optat pentru tipul de evaluare ce cuprinde acest tip de raport. Mai multe detalii despre tipurile de evaluare găsești aici.